Dinsdag 4 april opent de Milan Design Week. De hele stad en het beurzencomplex staan helemaal in het teken van design. Een gigantisch aanbod, waarin het niet altijd eenvoudig is om jouw weg in terug te vinden. Daarom enkele tips die ervoor zorgen dat je ziet wat je moet zien. 

Vincent Van Duysen

Vincent Van Duysen is op verschillende locaties in Milaan terug te vinden, ondermeer bij When Objects Work, Molteni en Flos. Een overzicht krijg je via de Belgian Design Map

Nathalie Dewez

Nathalie Dewez en Val-Saint-Lambert tonen samen hun nieuw werk op Belgitude, de presentatie van Belgium is Design in Palazzo Litta.

Pieter Jamart van Sixinch presenteert meerdere werken in Milaan, maar deze Cliffy 6000 viel ons meteen op. Te bekijken in Casa Karim Rachid, Via Tortona 15.

Studio Job

Studio Job niet zien op Milaan is een uitdaging. Op zowat elke grote locatie in de stad zijn ze terug te vinden, met hele kleine objecten als deze bierglazen of een koekoeksklok, maar even goed grote tapijten, zitmeubilair,... 

We are wanderful

Het Limburgse Cultuurplatform Design maakte met We are wanderful een boeiende publicatie over Limburgs design in al zijn aspecten. In Atelier Clerici brengen ze een presentatie rond deze publicatie. 

Linde Freya Tangelder en Cleo Maxime

Linde Tangelder en Cleo Maxime (Destroyersbuilders) voor Cor Unum Ceramics

Op Milaan tonen Linde Tangelder en Cleo Maxime de porseleinen serie van espressokop, cappuccinokop, karaf en borden die in productie genomen is bij Cor Unum Ceramics. De serie bestaat uit witte, grijze en donkerblauwe onderdelen.

Studio Segers

Studio Segers is aanwezig in Milaan met Tribu, Todus en Eco-oh. In de beurshallen staat Tribu en Todus. Eco-oh! heeft een presentatie op de Triennale di Milano in het centrum van Milaan.

Extremis

Extremis maakt ons weer klaar voor het zomerseizoen. Je vindt hen in de beurshallen. 

Alain Gilles

De X-ray van Alain Gilles voor La Chance toont de structuur van de zetel als belangrijkste element. Dit jaar brengt Alain Gilles nieuwe onderdelen in deze collectie. 

Leo Aerts (Alinea)

Het Salone Satellite viert 20 jaar met de presentatie '20 years of new creativity' in de Fabrica del Vapore. Onder hen heel wat Belgen, ondermeer Leo Aerts met zijn Zuba Zuba.

Wil je een overzicht van de Belgen in Milaan?