Het Groeicollectief is een programma en netwerk gericht naar creatieve ondernemingen met al een aantal jaren op de teller en een substantiële omvang qua team en omzet, die werken aan een verdere uitbouw, groeisprong of transformatie.

Voor wie?

Het Groeicollectief richt zich op Vlaamse ondernemers/beslissingsnemers uit mature ondernemingen (geen starters) in de creatieve sector (met een vast team en een substantiële omzet) die willen investeren in en werken aan hun groei door hun business model te verfijnen, het ontwikkelen van nieuwe producten/diensten en/of door het aanboren van nieuwe (internationale) markten.

"Een traject dat bij momenten zeer confronterend was en de werkpunten aan de organisatie blootlegde. Met veel goesting om daarna aan de slag te gaan."

Yoeri Severy,

CEO Yappa

Wat houdt het in?

Het Groeicollectief start met een tweedaagse en wordt daarna gevolgd door zes maandelijkse sessies in groep.

Op de kennismakingstweedaagse leer je uitgebreid de andere deelnemers kennen en maak je samen met hen en coaches van Flanders DC een analyse van de uitdagingen waar je bedrijf voor staat. We beginnen vanuit jouw perspectief. Vervolgens bekijken we je uitdagingen vanuit een aantal andere invalshoeken en werk je concreet naar een roadmap van actiepunten toe. 

Tijdens de 6 maandelijkse groepssessies daarna werken we samen met de groep een agenda op maat uit waarin we thema's in de diepte aanpakken. Per thema nodigen we experts uit en leer je van elkaars praktijkervaringen.

Volgende edities

Voor meer info over volgende edities kan je contact opnemen met Carlo Vuijlsteke.