Jaarlijks organiseert Flanders DC verschillende webinars, starterssessies, Expertendagen en Helikoptersessies, voor de design- en modesector. Ontdek hier wat zo’n creatieve sessie, Expertendag of Helikoptersessie precies inhoudt.

Webinars

Flanders DC organiseert doorheen het jaar verschillende webinars rond uiteenlopende topics. Telkens nodigen we een expert uit die gedurende een uur zijn kennis deelt. Voorbije thema's zijn onder meer auteursrechten, content marketing, e-commerce, value based pricing, brand identity, divers werven en service design. Je kan nadien de webinars bekijken op onze site.

Starten in mode of design

In samenwerking met telkens een andere (regionale) partner organiseert Flanders DC op regelmatige basis ‘Starten in mode of design’, een sessie voor iedereen die een zaak wil starten in de design- of modesector of net gestart is en vastzit.

Tijdens de sessie word je wegwijs gemaakt in de sector, kan je nagaan of je idee een goed businessidee is, hoe je je plannen concreet kan uitwerken en op welke valkuilen je vooral moet letten.

Het programma is opgedeeld in parallelle sessies in de voormiddag: Starten in mode en Starten in design. In de namiddag kan je vragen stellen in een één-op-één videogesprek met experts en adviseurs van Flanders DC en de partnerorganisatie.

Wij organiseren deze sessies verschillende keren per jaar. Deelnemen aan deze sessie is volledig gratis.


Expertendagen

Bekijk deze video over de Expertendag rond communicatie.

Tijdens een Expertendag kan je als ondernemer uit de design- of modesector in kleine groepjes van gedachten wisselen met straffe experts en ondernemers uit binnen- én buitenland. Bovendien kan je je prangende vragen ook rechtstreeks stellen aan de experts tijdens een één-op-één gesprek. 

’s Middags schuiven we samen aan voor een netwerklunch en ook tijdens de afsluitende drink zetten we volop in op netwerking. Want behalve van de experts kunnen de deelnemers ook erg veel van elkaar leren. 

We organiseren een zestal Expertendagen per jaar, telkens rond een breed thema zoals groei, communicatie, hr, samenwerking of internationalisering. Per Expertendag wordt gespecificeerd of het zich meer richt tot ervaren ondernemers en/of starters. Expertendagen vinden plaats op verschillende locaties in Vlaanderen, doorgaans van 10u tot 17u tijdens de werkweek.

"Eigenlijk zijn we allemaal experten. Flanders DC brengt ons op een Expertendag samen en biedt ons de kans om van elkaar dingen op te steken en ervaringen uit te wisselen. Zo ontdek je op een inspirerende manier plots de oplossing voor een probleem en ga je met een hoofd vol nieuwe ideeën naar huis."

Anneke Van Loon,

Paperweight.be

In ons magazine verschijnen artikels naar aanleiding van voorbije Expertendagen. Ontdek zo meer over de veranderende designmarktinternationalisering in de mode en samenwerken en conflicthantering.


Helikoptersessies

Uitdagende tijden vragen om creatieve oplossingen. De gewijzigde context dwingt ons allen om na te denken over ons businessmodel, want het nieuwe normaal ziet er helemaal anders uit. Wat vroeger werkte, komt vandaag op losse schroeven te staan.

De Helikoptersessies zijn ideaal voor ondernemingen die hun bestaande businessmodel willen versterken, op digitaal vlak nieuwe kansen zoeken of nieuwe manieren zoeken om hun omzet uit te bouwen, zowel B2C als B2B. Wij stellen een programma op maat samen, waarin deelnemers interactief te werk gaan in een groep van tien collega-ondernemers. Bij elke sessie gebruiken we design thinking-technieken met inspiratie van best practises om op zoek te gaan naar opportuniteiten in het (post-)coronatijdperk.

"Dit traject doet je nadenken over hoe je momenteel werkt en wat er beter en anders kan, vertrekkende vanuit opportuniteiten en niet vanuit problemen. Dat geeft een positieve en dynamische vibe!" 
 

Peter D'Herde,

Totaalburo

De Helikoptersessies worden twee keer per jaar georganiseerd en bevatten vier interactieve sessies die gefaciliteerd worden door adviseurs van Flanders DC. Het traject verloopt deels fysiek en deels online via eenvoudige interactieve tools en is op maat van ondernemingen die al enkele jaren bestaan en creatieve diensten verlenen bvb. product- en meubelontwerpers, grafische vormgevers, mode-ontwerpers, interieurontwerpers, service designers, merk- en digital designers, illustratoren,...

De agenda van Flanders DC

In de agenda vind je niet alleen onze eigen events, maar ook activiteiten van andere organisaties.