Om je modeproductie in goede banen te leiden, giet je best alle afspraken in een duidelijk contract. Een standaard productiecontract bestaat uit een raamcontract en een individueel contract. Hieronder vind je een template voor een raamcontract, ontwikkeld in samenwerking met Creamoda.

 

Zoals de naam al doet vermoeden, bepaalt een raamcontract de grote lijnen waarbinnen je gaat samenwerken. Het bevat typisch de volgende onderdelen: definities, het onderwerp, de prijs en betalingsvoorwaarden, de rechten en plichten van beide partijen, het eigendomsrecht, de materialen, de overeenkomst over de toe te passen afwerkingen, leveringstermijn, de duur en vergelding van het contract, bepaling van vertrouwelijke informatie, vermelding van de toegepaste wetgeving en aangewezen gerecht.

Dit raamcontract wordt normaal gesproken aangevuld met een individueel contract, waarin verdere opmerkingen en specificaties bij het raamcontract staan. Aan dit contract kan je sleutelen, het kan zelfs op regelmatige tijdstippen aangepast worden, maar alleen als het raamcontract ondertekend is. Het is slechts geldig voor één seizoen (één collectie) en beslaat een pagina per model (schets en details). Het individueel contract bevat verder een beschrijving van de opdracht: patronen, prototypes, aankoop van de stoffen, voorbereiding van de productie en de productie zelf, prijzen, voorwaarden en leveringsplaatsen. Verder bevat dit contract ook nog de specifieke productieopdracht, waarin de maten en het aantal per maat wordt vastgelegd.

Deze template werd ontwikkeld in samenwerking met Creamoda en is beschikbaar in het Nederlands, Engels en Frans.


Vraag je raamcontract voor productie aan

Je hoeft enkel je gegevens hieronder in te vullen om het bestand gratis te downloaden.

Vul 'geen' in als je (nog) geen bedrijf hebt.

Vul 'geen' in als je (nog) geen ondernemingsnummer hebt.

Heb je je nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief? Duid hieronder je voorkeur aan en blijf op de hoogte van nieuws en activiteiten van Flanders DC:

We beloven je gegevens niet te delen met derden en hanteren strikte gebruiksvoorwaarden zoals omschreven in ons privacybeleid.

Meer weten over productie in de mode?

Bekijk ook al onze andere tools & checklists