Wil je een creatief profiel in dienst nemen (als bediende), dan sluit je een arbeidsovereenkomst af. Het is belangrijk dat in de arbeidsovereenkomst van een werknemer die ook auteur is, een clausule met betrekking tot de overdracht van auteursrechten wordt opgenomen. Zonder die laatste overeenkomst blijven de auteursrechten van jouw werknemer immers zijn of haar eigendom.

We stelden voor jou een voorbeeld op van zo een arbeidsovereenkomst, samen met een toelichting waarin ook informatie staat over de vergoeding voor de overdracht. Uiteraard kan je ook een contract op maat laten maken. 

Tip: bekijk naast onderstaande arbeidsovereenkomst, ook onze template voor een freelanceovereenkomst

De modelovereenkomst biedt een houvast bij het opmaken van de overeenkomst op maat van jouw behoeften in jouw situatie. De auteur en Flanders DC kunnen niet verantwoordelijk zijn voor foute implementatie van of foute bewerkingen aan de modelovereenkomst. Wij raden je aan om steeds juridische bijstand te vragen bij het opmaken of onderhandelen van contracten.


Vraag je overeenkomst voor een creatief profiel aan

Je hoeft enkel je gegevens hieronder in te vullen om de bestanden gratis te downloaden.

Vul 'geen' in als je (nog) geen bedrijf hebt.

Vul 'geen' in als je (nog) geen ondernemingsnummer hebt.

Heb je je nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief? Duid hieronder je voorkeur aan en blijf op de hoogte van nieuws en activiteiten van Flanders DC:

We beloven je gegevens niet te delen met derden en hanteren strikte gebruiksvoorwaarden zoals omschreven in ons privacybeleid.

Meer weten over arbeidscontracten?

Bekijk ook al onze andere tools & checklists