Jaarlijks reikt Flanders DC awards uit aan projecten, creatieven en bedrijven in design, mode en games. Sinds 1994 worden de Henry van de Velde Awards voor betekenisvol design uitgereikt. Daarnaast organiseren we, in samenwerking met onze Brusselse en Waalse partners, de Belgian Fashion Awards en de Belgian Game Awards.

Henry van de Velde Awards

Flanders DC reikt jaarlijks prijzen uit voor betekenisvol design. De Henry van de Velde Awards zijn de oudste, meest prestigieuze designawards in ons land. Al sinds 1994 bekronen ze aanstormende ontwerptalenten, gevestigde waarden en designbedrijven.

De categorieën focussen op de waarde en impact van design op onze economie en maatschappij, maar ook op het klimaat. Met de officiële prijsuitreiking en tentoonstelling in BOZAR, en een publicatie, vormen de Henry van de Velde Awards een platform voor Vlaams design.

Als bedrijf of designer kan je ook zelf projecten indienen die een oplossing bieden. Er zijn 9 categorieën: Business Innovation, Consumer, Crafts, Design Research, Digital Product, Environment, Graphics, Habitat en Spaces. Deze worden beoordeeld door een selecte jury die daarnaast ook de prijzen voor Lifetime Achievement, Young Talent, Company en Ecodesign by OVAM toekent. Het publiek krijgt ook steeds de kans om online een stem uit te brengen voor de Public Award.

Alle informatie vind je op henryvandevelde.be.

Trofeeën Henry van de Velde Awards 2022, ontwerp Geoffrey Brusatto

Trofeeën Henry van de Velde Awards 2022, ontwerp Geoffrey Brusatto © Lux Visual Storytellers


Belgian Fashion Awards

De Belgian Fashion Awards zijn in 2017 in het leven geroepen door Flanders DC, MAD Brussels, WBDM, Knack Weekend en Le Vif Weekend. De prijzen willen het imago, de creativiteit en diversiteit van Belgische mode in de kijker stellen, zowel nationaal als internationaal.

De Belgian Fashion Awards 2021 werden uitgereikt tijdens de laatste editie van Fashion Talks. Lees in dit artikel wie de winnaars waren in 2021. In 2021 won Walter Van Beirendonck de Jury Prize.

Bekijk hier de aftermovie van de Belgian Fashion Awards 2021.


Belgian Game Awards

Jaarlijks komt de Belgische gamesctor bijeen voor de Belgian Game Awards. De Belgian Game Awards zijn een jaarlijks hoogtepunt voor de Belgische game-industrie.

De Belgian Game Awards 2021 werden uitgereikt tijdens een virtuele show die te zien was op VRT NU, RTBF Auvio en Twitch en werden georganiseerd door Flanders DC in samenwerking met Belgian Games, VRT en VRT NU. Salty Lemon Entertainment werd bekroond als Most Promising Startup Studio.