Jaarlijks reikt Flanders DC awards uit aan projecten, creatieven en bedrijven in design, mode en games. Sinds 1994 worden de Henry van de Velde Awards voor betekenisvol design uitgereikt. Daarnaast organiseren we, in samenwerking met onze Brusselse en Waalse partners, de Belgian Fashion Awards en de Belgian Game Awards.

Henry van de Velde Awards

Flanders DC reikt jaarlijks prijzen uit voor betekenisvol design. De Henry van de Velde Awards zijn de oudste, meest prestigieuze designawards in ons land. Al sinds 1994 bekronen ze aanstormende ontwerptalenten, gevestigde waarden en designbedrijven.

De categorieën focussen op de waarde en impact van design op onze economie en maatschappij, maar ook op het klimaat. Met de officiële prijsuitreiking en tentoonstelling in BOZAR, en een publicatie, vormen de Henry van de Velde Awards een platform voor Vlaams design.

Als bedrijf of designer kan je ook zelf projecten indienen die een oplossing bieden. Er zijn 7 categorieën: Business Innovation, Collaborative, Consumer, Crafts by Bokrijk, Digital Product, Graphic & Communication en Habitat. Deze worden beoordeeld door een selecte jury die daarnaast ook de prijzen voor Lifetime Achievement, Company, Young Talent en Ecodesign by OVAM toekennen. Het publiek krijgt ook steeds de kans om online een stem uit te brengen voor de Henry van de Velde Public Award.

Alle informatie vind je op henryvandevelde.be.

Trofeeën Henry van de Velde Awards 2021, ontwerp Geoffrey Brusatto

Trofeeën Henry van de Velde Awards 2021, ontwerp Geoffrey Brusatto © Lux Visual Storytellers


Belgian Fashion Awards

De Belgian Fashion Awards zijn in 2017 in het leven geroepen door Flanders DC, MAD Brussels, WBDM, Knack Weekend en Le Vif Weekend. De prijzen willen het imago, de creativiteit en diversiteit van Belgische mode in de kijker stellen, zowel nationaal als internationaal.

De Belgian Fashion Awards 2019 werden uitgereikt tijdens de laatste editie van Fashion Talks. Lees in dit artikel wie de winnaars waren in 2017 en waarom deze prijzen zo belangrijk zijn. In 2018 vielen deze winnaars in de prijzen. In 2019 won Dirk Van Saene de Jury Prize. We vroegen fotograaf Fille Roelants om de hoogtepunten van de Belgian Fashion Awards 2019 vast te leggen in een mooie fotoreeks

In juni selecteren we jaarlijks de beste masterstudenten mode aan de Academie van Antwerpen, KASK Gent en SASK Sint-Niklaas. 

Bekijk hier de aftermovie van de Belgian Fashion Awards 2019.


Belgian Game Awards: Studio of the Year

Jaarlijks komt de Belgische gamesctor bijeen voor de Belgian Game Awards. De Belgian Game Awards zijn een jaarlijks hoogtepunt voor de Belgische game-industrie, die bij de recentste editie een record aantal inzendingen ontving.