Na succesvolle edities in Brussel (2015) en Gent (2013) volgde in 2019 de derde editie van Creative Ville in Antwerpen! Recharging creatives with fresh ideas, inspiring insights and valuable connections. Met een zorgvuldig gecureerde line-up van lokale én internationale sprekers, uit diverse creatieve sectoren. 

De creatieve sector in Vlaanderen boomt. Talenten uit sectoren als mode, design, film, muziek, podiumkunsten, games of reclame verrassen ons elke dag opnieuw met hun creativiteit en zetten onze regio ook internationaal op de kaart. Maar er zijn ook uitdagingen: de vertaling van een creatief concept naar zakelijk succes is niet altijd makkelijk.

Creative Ville is de conferentie in Vlaanderen voor wie inspiratie wil opdoen rond ondernemen in de creatieve sector. Prominente toptalenten, jonge helden en zakelijke bruggenbouwers delen er hun ervaringen via talks en breakout-sessies. En dat over alle 12 creatieve sectoren heen. Zodat ontwerpers ook kunnen leren van architecten of filmmakers van gamedevelopers.

  © Fille Roelants

  Creative Ville 2019

  Creative Ville vond dit jaar op 22 november plaats in de Handelsbeurs in Antwerpen. Er waren verschillende podia: de mainstage ontving acht keynote sprekers en daarnaast maar liefst zeven backstage talks. Op creativeville.be vind je meer info over de afgelopen editie.

  De mainstage sprekers waren Aral Balkan, Bent Van Looy, Mike Monteiro, Bert Hamelinck, Dimitri Verhulst, Sara Riis-Carstensen, Sofie Van de Velde en Dries Depoorter. De backstage talks werden ingevuld door Christina De Witte, Lander Gyselinck, Wim Vanlessen, Debby Wilmsen, Tim Vekemans, Cyborn en Cecilia Verheyden.

  Bekijk hier de aftermovie:

   aftermovie Creative Ville

   "Een evenement waar je verhalen, projecten en meningen van creatievelingen uit verschillende sectoren hoort. Ze choqueren of doen lachen, maar motiveren vooral om er helemaal voor te gaan."

   Ellen Depaemelaere,

   Founder to be - Fashion Vending Machines


   Sfeerbeelden en sprekersvideo's Creative Ville 2019

   We vroegen fotograaf Fille Roelants om de visuele hoogtepunten vast te leggen in een fijn fotoverslag.

   De presentaties van Dries Depoorter, Aral Balkan en Sofie Van de Velde zijn integraal te bekijken op het Youtubekanaal van Flanders DC!

   Creative Ville 2019

   Creative Ville 2019

   Creative Ville 2019

   Creative Ville 2019

   Creative Ville 2019

   Creative Ville 2019

   Lees nu het artikel over de afgelopen editie in ons magazine!