Flanders DC reikt jaarlijks prijzen uit voor betekenisvol design. De Henry van de Velde Awards zijn de oudste, meest prestigieuze designawards in ons land. Al sinds 1994 bekronen ze aanstormende ontwerptalenten, gevestigde waarden en designbedrijven.

De Awards

Er zijn prijzen voor loopbaan, bedrijf en jong talent maar ook voor producten, projecten of diensten die een designmethodiek of -attitude aanwenden om actuele vraagstukken te beantwoorden. Deze categorieën focussen met andere woorden op de waarde en impact van design op onze economie en maatschappij, maar ook op het klimaat. Als bedrijf of designer kan je ook zelf projecten indienen die een oplossing bieden. Deze worden dan beoordeeld door een selecte jury die daarnaast ook de prijzen voor Lifetime Achievement, Company en Young Talent toekennen. Het publiek krijgt ook steeds de kans om online een stem uit te brengen voor de Henry van de Velde Public Award.

Alle informatie vind je op henryvandevelde.be.

Trofeeën Henry van de Velde Awards 2020, ontwerp Geoffrey Brusatto

Trofeeën Henry van de Velde Awards 2020, ontwerp Geoffrey Brusatto © Karlijne Geudens

“Als klein land beschikt België over enorm veel kwalitatieve bedrijven en creatief talent. Dat we zo discreet en in alle vrijheid onze eigen stijl kunnen ontwikkelen, is wellicht onze sterkte. Tegelijk tonen we niet altijd genoeg appreciatie voor onze eigen mensen. Ook dat is een reden waarom ik deze prijs zo apprecieer.”

Vincent Van Duysen,

Winnaar Henry van de Velde Lifetime Achievement Award 2019

Ontdek de Henry van de Velde Gold Award Winners 2020!

De tentoonstelling

Iedereen krijgt de kans om de projecten die genomineerd zijn voor een Henry van de Velde Award te leren kennen. Alle genomineerden krijgen immers een plek in de tentoonstelling in BOZAR.

Henry van de Velde Awards 2020 in BOZAR

Henry van de Velde Awards 2020 in BOZAR © Juan Wyns

De catalogus

De catalogus van de Henry van de Velde Awards 2020 biedt een overzicht van alle winnaars. Deze tweetalige (NL-EN) publicatie telt 154 pagina's en werd ontworpen door Geoffrey Brusatto. Bestel nu een exemplaar aan 10 euro in onze webshop!