Dat export en internationale business behoorlijk complexe zaken zijn, blijkt overduidelijk uit het lijstje van veel gestelde vragen aan Flanders DC. De ervaring leert dat een persoonlijk contact met lokale experten onontbeerlijk is als je de ontwikkelingen in hun markt wil volgen en mee wil blijven met hun realiteit. We helpen je daarmee via ons internationaal netwerk en via speciale trajecten.

Business Development Trajecten

We organiseren op gezette tijdstippen Business Development Trajecten naar regio's die interessant zijn voor onze ontwerpers en modebedrijven. We zetten op voorhand een sessie op waarbij je leert hoe er in die regio aan zaken wordt gedaan. We zorgen voor een programma ter plekke zodat je de juiste lokale mensen (pers, retailers, agenten,...) leert kennen. En we volgen nadien op wat er is uitgekomen. Seoul, Japan, Duitsland en de VS hebben we achter de rug.

Op bezoek bij Space Mue, Seoul


International Expert Network

Met het International Expert Network slaat Flanders DC een brug tussen Vlaamse modeondernemers en mode-experts in een aantal belangrijke regio's. In de lijst vind je voor elke regio het profiel en de contactgegevens van een aantal experts.


Beursdeelnames

Onder de noemer 'The Belgian Focus' trekken we jaarlijks twee keer naar de beurs White tijdens de Milan Fashion Week. De deelnemende modemerken krijgen er een gemeenschappelijke showroom ter beschikking om hun collecties aan internationale buyers, agenten en journalisten te tonen. Lees hier het verslag van de editie in het voorjaar van 2019.

Met het Europese United Fashion-project trekken we met Vlaamse modebedrijven naar verschillende internationale mode-events.

 

The Belgian Focus op White Milan, september 2019

The Belgian Focus op White Milan, september 2019