Bedankt voor jouw bezoek aan onze expo `The designer as a tool` op the Advanced Engineering beurs. In samenwerking met: Antwerp Design Factory, Flanders DC en ANTWERP. POWERED BY CREATIVES.

Met deze expo willen wij succesvolle en innovatieve samenwerkingen tussen toonaangevende designers en designbureaus en de maakindustrie stimuleren en tonen aan bedrijven hoe design de katalysator voor innovatie binnen hun bedrijf kan zijn door jou een paar van onze beste voorbeelden te presenteren.

Hopelijk heb je genoten van je bezoek en hebben de projecten en diensten van onze award-winning Vlaamse designers je kunnen inspireren. Je kan een lijst van de Projecten, sprekers en exposanten terugvinden onderaan deze pagina.

Onze missie: Co-innovation

Wij geloven dat innovatie een belangrijke motor voor verandering, groei en succes is in onze snelle maatschappij en economie. Designers denken creatief, benaderen problemen vanuit verschillende invalshoeken en geven prioriteit aan functionaliteit, gebruiksgemak en esthetiek. Ze zijn bedreven in het identificeren van nieuwe mogelijkheden en het bedenken van innovatieve oplossingen. Kortom, die unieke vaardigheden maken de designer een waardevolle innovatietool.
 
Door samen te werken met ontwerpers kunnen bedrijven nieuwe producten, diensten en ervaringen ontwikkelen die voldoen aan de behoeften van de gebruiker en tegelijkertijd tastbare bedrijfsresultaten opleveren. Met ontwerpmethoden zoals gebruikersonderzoek en iteratieve tests worden ideeën verfijnd en verbeterd totdat ze klaar zijn voor lancering. Deze aanpak zorgt voor een eindresultaat dat niet alleen innovatief is, maar ook leidt tot een betere merkreputatie, hogere inkomsten en een concurrentievoordeel op de markt.

Onze Expo partners:

Flanders DC

Flanders DC for Design ondersteunt, promoot en verbindt Vlaamse ondernemers en bedrijven uit de designsector. Flanders DC geeft advies en begeleiding, opent deuren in het buitenland via internationale acties, zorgt voor erkenning met o.a. de Henry van de Velde Awards, en inspireert en stimuleert innovatieve samenwerkingen tussen designers en bedrijven.

Contact:

 • tom.suykerbuyk@flandersdc.be
 • ines.depeuter@flandersdc.be

Website:


Antwerp Design Factory

Antwerp Design Factory (ADF) vormt een onderdeel van het departement Productontwikkeling aan de Universiteit Antwerpen waar ontwerpers, wetenschappers en ondernemers worden samengebracht om samen te innoveren. ADF houdt zich bezig met ontwerpuitdagingen binnen de industrie en de samenleving en integreert de nodige expertise uit gespecialiseerde disciplines en onderzoeksgroepen.

Contact: 

 • francis.dams@uantwerpen.be
 • jouke.verlinden@uantwerpen.be

Website:


ANTWERP. POWERED BY CREATIVES.

ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. is het platform in de regio Antwerpen dat samenwerking tussen de creatieve sector en andere sectoren concretiseert. We stimuleren cross-sectorale kruisbestuiving, motiveren Antwerpse bedrijven om te innoveren, en helpen creatieve ondernemers groeien. 

We bouwen bruggen tussen ondernemers die geloven in de kracht van innovatie en creatieve professionals die hen hierin kunnen begeleiden. Een uitdaging of vraag? ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. matcht jou met de juiste experts of skills! 

Contact:

 • isabelle@apbc.be
 • kim@apbc.be

Website:

Want to get in touch?

Projecten op onze stand

Sprekers op onze Indepth sessions

25 mei 13h30 | 'The Designer as a Tool' - Strategic design thinking

 • Jurgen Tanghe
  Head of Experience Design Wunderman Thompson, auteur Onweerstaanbaar By Design
 • Lukas Van Campenhout
  Professor at University of Antwerp – Founder of Ground Eight, Design Research Agency
 • David Pas
  InnoLab coördinator Verhaert, Masters in Innovation