#HVDV24 x Let's Talk Design

Georganiseerd door
Flanders DC

De Henry van de Velde Awards en Let’s Talk Design slaan de handen in elkaar voor een avond vol inspiratie en netwerking. Op 16 mei ben je welkom in Design Museum Brussels om naar het creatieve verhaal te luisteren van vier winnaars die dit jaar met een Henry van de Velde Award bekroond werden.

De Henry van de Velde Awards bekronen Vlaamse ontwerpers, bedrijven en overheden en producten, diensten en systemen die design slim inzetten, met een positieve impact op de samenleving, het milieu en de economie. Met de eigen website, de prijsuitreiking, de activiteiten en de publicatie vormen de awards een platform voor design uit Vlaanderen.

Let's Talk Design brengt jaarlijks een aantal events met sprekers uit de creatieve sector die over hun werk komen vertellen. Op deze events komen zowel gevestigde creatieven als opkomend talent aan bod. Niet alleen inspiratie komt hier ruim aan bod, ook netwerking en interactie wordt gestimuleerd onder gelijkgezinden.

Sprekers

 

 • Tim Bisschop werkt al elf jaar als zelfstandig boekontwerper. Hij werkt(e) voor nationale en internationale opdrachtgevers zoals David Lynch, Anton Corbijn, Erwin Olaf, Stephan Vanfleteren, Rinus Van de Velde en het Kunsthistorisches Museum in Wenen. Tim komt praten over het belang van boekontwerp en het creatieve proces achter de vormgeving van een boek en meer bepaald bij dat van Waters.
  Tim Bisschop won de Henry van de Velde Graphics Bronze Award 24 met het boek Waters voor uitgeverij Hannibal.
 • Wouter Vandersyppe is een ervaren technisch architect met een passie voor het creëren van sterke ervaringen en deze omzetten in functionele digitale toepassingen. Hij combineert een sterk gevoel voor gebruikerservaring met een analytische en technische aanpak om de visie van een klant om te zetten in zinvolle digitale producten. Wouter vertelt meer over het proces en de uitwerking van de KMSKA-applicatie en gaat ook in op ander werk van Leap Forward.
  Leap Forward won de Henry van de Velde Digital Product Silver Award 24 met de KMSKA-app.
Waters, Tim Bisschop

Waters, Tim Bisschop

KMSKA-app, Leap Forward

KMSKA-app, Leap Forward

 • Adriaan Van Leuven is grafisch ontwerper en typograaf. Hij studeerde aan La Cambre en Werkplaats Typografie en ontwikkelde zijn praktijk bij uitgeverij Spector Books in Leipzig. Sinds 2019 is hij in Brussel gevestigd en werkt hij in opdracht van onder andere Verbeke Foundation, Joëlle Tuerlinckx en Captures éditions. Hij zal het hebben over zijn samenwerking met kunstenaars en culturele instellingen, ook die met Verbeke Foundation voor het boek Collages & assemblages.
  Adriaan van Leuven won de Henry van de Velde Graphics Silver Award 24 met het boek Collages & assemblages voor Verbeke Foundation.
 • Zaventem Ateliers, dat werd opgericht door Lionel Jadot, sleepte de Henry van de Velde Company Gold Award 24 in de wacht. De jury koos voor een wat atypisch ‘bedrijf’ omwille van het verbindende karakter van de werkplek die fungeert als collectief en van de manier waarop op een nieuwe manier aan ‘business’ gedaan wordt. Lionel Jadot zal praten over het community-aspect, over samenwerken en delen. Hij gaat dieper in op initiatieven en opdrachten die hij opzet voor de ontwerpers van Zaventem Ateliers en hoe deze een meerwaarde creëren voor iedereen die eraan deelneemt of meewerkt. Deze talk gaat door in het Engels.
Collages & assemblages, Adriaan Van Leuven © Guy Philippart

Collages & assemblages, Adriaan Van Leuven © Guy Philippart

Lionel Jadot © Lydie Nesvdba

Lionel Jadot © Lydie Nesvdba

Programma

 • 19u00: Ontvangst
 • 19u30: Tim Bisschop
 • 20u00: Wouter Vandersyppe (Leap Forward)
 • 20u30: Pauze
 • 21u00: Adriaan Van Leuven
 • 21u30: Lionel Jadot (Zaventem Ateliers)
 • 22u00: Netwerkdrink

Praktisch

Bekijk alle events in het kader van de Henry van de Velde Awards 24 in onze agenda.

De Henry van de Velde Awards worden georganiseerd door Flanders DC in samenwerking met VLAIO, Bozar, OVAM, Vlaamse Milieumaatschappij en Bokrijk. Meer op henryvandevelde.be.

Datum

16 mei 2024

19:00 - 22:00

Locatie

Design Museum Brussel
Belgiëplein 1

1020 Brussel, België

Toon op Google Maps

Organisator

Flanders DC

Prijs

30 euro

Andere activiteiten