Onze GPS-brainstormkit is een gestructureerde methode om met een groep van 12 tot 15 personen te brainstormen.

De GPS-methode werkt op basis van zes trends en ontwikkelingen waar jouw creatieve onderneming vandaag voor staat. Tijdens een brainstormsessie van een halve dag kom je tot minstens 120 ideeën. Daaruit destilleer je dan drie uitgewerkte projecten waar je mee aan de slag kan. Deze GPS is dus net als die in de auto: weet je niet goed welke kant je op moet, dan wijst GPS jouw onderneming de weg!

Heel wat nieuwe trends en ontwikkelingen komen op ons af. Van vergrijzing over e-commerce tot een dalend aantal vrijwilligers. Elke organisatie heeft zijn eigen uitdagingen. Een brainstorm helpt om snel tot nieuwe ideeën en projecten te komen om hierop in te spelen.

 
Als vergoeding voor de productie- en handlingkost vragen wij 30,25 euro per toolkit (inclusief btw). Je ontvangt na de online betaling een factuur per e-mail. 


Hoe werkt het?

Een GPS-brainstorm werkt in drie stappen. Die zorgen ervoor dat er tijdens de sessie veel ideeën naar boven borrelen zonder dat de brainstorm eindigt in chaos.

  • Stap 1: ideeën genereren rond het GPS-bord. In duo verzinnen de deelnemers ideeën rond de trends en ontwikkelingen die op het bord liggen. Normaal gesproken levert dit in één uur minstens 150 ideeën op!
  • Stap 2: ideeën selecteren. De groep kiest de beste ideeën.
  • Stap 3: ideeën uitwerken. In kleine groepjes worden de beste ideeën uit stap 2 verder uitgewerkt tot een projectfiche.
Na het brainstormen mag iedereen stemmen op de beste ideeën.

Na het brainstormen mag iedereen stemmen op de beste ideeën.


Downloads

Om jouw brainstormsessie ideaal voor te bereiden, kan je aan de slag met de downloads hieronder.


Begeleiding bij jouw brainstorm

Wil je het maximum uit jouw brainstorm halen? Nodig dan een professionele brainstormfacilitator uit. Wij hebben de voorbije jaren heel wat commerciële facilitators opgeleid die je vrijblijvend kan contacteren.

Bekijk ook al onze andere tools & checklists