Boek een sessie rond een van onze tools of advieswerking

Op aanvraag organiseren we ook sessies rond onze tools of geven we advies op locatie. Kan je minimum 20 mensen die professioneel actief zijn in de design- of modesector bijeenbrengen, dan bekijken we graag je vraag. Contacteer ons minimum één maand op voorhand, zodat we op tijd kunnen kijken of het in de planning past. 
 

Adviesgesprekken

In één-op-één gesprekken van 30 à 45 minuten geven Flanders DC-adviseurs zakelijk advies op maat van de design- of modesector. Afhankelijk van de vraag en het aantal deelnemers kunnen één of meerdere adviseurs ingeschakeld worden. 

Duur: afhankelijk van de vraag


Je strategische drijfveren herkennen en er bewuster mee omgaan

Met de tool Beken kleur maak je je waarden en motivaties in je eigen creatieve onderneming duidelijk zichtbaar. Zo ga je straks bewuster om met je keuzes. In de workshop gaan we aan de slag met drie belangrijke denkkaders binnen de design- en modesector. Ze helpen om na te denken over de manier hoe je je organisatie, profilering en financiering aanpakt. Beken Kleur werd ontwikkeld door Flanders DC in samenwerking met Antwerp Management School.

Duur: min. 1u


Hoe ontwerp en transformeer ik mijn business model?

Het Business Model Canvas biedt een helikopterview op je bedrijf en laat zien waar er nieuwe opportuniteiten liggen, hoe je nieuwe ideeën in je bedrijfsmodel integreert en geeft je focus op de belangrijke zaken. Het Business Model Canvas is een creatieve tool die heel gelaagd werkt. In de workshop gaan we je bestaand businessmodel analyseren, bijsturen en volledig transformeren. Het Business Model Canvas kan je blijven gebruiken om betere strategische beslissingen te nemen, nieuwe ideeën snel een kans te geven in je bedrijf en krachtiger te communiceren. 

Duur:
Introductiepresentatie: min. 1u
Workshop: min. 3u (dagdeel: voor- of namiddag)
Transformatie workshop: 1 dag


Je prijs bepalen in design en mode

Vraag jij voldoende voor je werk? Te weinig misschien? Of prijs je jezelf uit de markt met een te hoge prijs? Een eenvoudige vraag, lijkt het, maar het antwoord is niet zo simpel. Ondernemers in de design- en modesector worstelen vaak met hun prijszetting. ‘De juiste prijs’ hangt immers af van heel wat verschillende factoren. Tijdens deze sessie geven we inzicht in verschillende verdienmodellen en leren we je drie manieren kennen om je prijs te bepalen. We lichten daarbij ook prijsinzicht.be toe, een tool die Flanders DC ontwikkelde om creatieven te helpen bij een kostengebaseerde prijsbepaling. 

Duur: min. 1u


Duurzaam werken in de modesector (Close The Loop)

Met een introductiesessie 'Close The Loop' maken we je wegwijs in de wereld van duurzame mode. Je krijgt een bredere schets van de problematieken en definities rond dit thema én je weet na deze sessie waar te beginnen om de principes van circulaire economie in jouw mode-onderneming toe te passen. Close The Loop werd ontwikkeld door Flanders DC in samenwerking met Vlaanderen Circulair.

Duur: min. 1u