Kennis van intellectuele eigendomsrechten is van cruciaal belang voor designers en modeontwerpers. Er zijn verschillende vormen van intellectuele eigendom, van sommige geniet je automatische bescherming en andere dien je te registreren. Je merk registreren is niet enkel belangrijk voor grote bedrijven, ook voor kleine bedrijven kan het heel nuttig zijn.

In het webinar gaan we dieper in op het merkenrecht. Ook andere vormen van intellectuele eigendom zoals het auteurs- en modellenrecht zullen kort aan bod komen. Waarom zou je je merk registreren? Wat kan je beschermen? Bestaat je merk al? Hoe ga je aan de slag en wat zijn de kosten? Tijdens dit webinar krijg je een uitgebreide kijk op het merkenrecht en zal je een antwoord op deze vragen krijgen.

Webinar: Hoe kan je jouw merk beschermen?

Jarn Baele is jurist intellectuele eigendom bij VLAIO. Hij geeft advies over diverse beschermingsmogelijkheden waar ondernemingen beroep op kunnen doen, waaronder het merkenrecht, handelsnaam bescherming, auteursrecht, bedrijfsgeheimen en meer. Bij VLAIO kan je verder met alle ondernemingsvragen (met of zonder IE-component) terecht.  

Douwe Rienks is customer service medewerker bij het Benelux Office for Intellectual Property (BOIP) en specialist in het merkenrecht. BOIP verstrekt informatie over verscheidene intellectuele eigendomsrechten, en is de plek waar je merken en modellen kan registreren voor het gebied België, Nederland en Luxemburg.