Design Leadership Academy 2024

Flanders DC x PARK

Planning: 20 februari - 21 december 2024   Locatie: Antwerpen, e.a. 

Deelnamekost: € 8.250 

 

 

Een intensieve opleiding voor designleiders van de toekomst

Design wordt steeds belangrijker als bedrijfsfunctie. Designers en designleiders hebben daarom een breed scala aan vaardigheden nodig om strategie om te zetten in de praktijk, mensen en budgetten te beheren, een cultuur van creativiteit te ondersteunen en om te gaan met verschillende stakeholders.

De Design Leadership Academy is ontwikkeld om designers en design managers te voorzien van de tools, processen en methoden om design succesvol te managen als een essentiële bedrijfskracht.

 

Voor wie is het?

De Design Leadership Academy is ontwikkeld voor drukbezette professionele designers en design managers (niet alle design managers zijn designers) die hun bedrijf en carrière naar een hoger niveau willen tillen.

Het programma is bedoeld voor mensen die werken in design management rollen, of die dat ambiëren: zaakvoerders en senior designers van design bureaus, design managers en directors van design gedreven bedrijven, design studio managers en designteam leads. 

Je hoeft geen ‘design manager’ te zijn om design (mensen en processen) te managen, maar je hebt wel de verantwoordelijkheid om veelbelovende resultaten te leveren. Met de Design Leadership Academy krijg je de vaardigheden en tools om dat te doen.

 

Meld je hier aan voor de Design Leadership Academy 2024

Door wie is het programma ontwikkeld?

Het Design Leadership programma is ontwikkeld door PARK, een wereldwijd toonaangevend adviesbureau op het gebied van design management en design leiderschap, en de oprichters van de LEGO Academy. Het programma is een blended learning aanpak van ervaringsgericht, persoonlijk, online en 1 op 1 coaching, gegeven door deskundige trainers die dagelijks werken met design leiders om in te spelen op de kansen die ontstaan op het snijvlak van design en business.

Het programma wordt onderschreven door designorganisaties over de hele wereld, en alumni zijn onder andere Fjord, GSK, LEGO, Mars, Novartis, Sony, Bosch, Unilever, Johnson Controls, Publicis, RichardsDee en Design Partners.

 

De focus van alle trainingsmodules - of het nu gaat om het onderwerp Design Quality, Design Research of Design Briefing - is altijd de vraag hoe de toegevoegde waarde optimaal kan worden overgebracht voor zowel de klant als het bedrijf. "Want elke euro die zonder goed management in design gaat, levert maar de helft op van de waarde die eigenlijk mogelijk zou zijn"

Frans Joziasse,

oprichter en docent bij PARK

Hoe lang duurt het?

Het programma duurt 40 weken (10 lesdagen verspreid over 10 maanden).

Wanneer begint het?

De volgende intake start op 27 oktober 2023.

Het 40 weken programma start op 20 & 21 februari 2024

 

Meld je hier aan voor de Design Leadership Academy 2024

Hoe ziet het 40 weken intensief leerprogramma eruit?

Ons 40 weken programma is een mix van live sessies, online lessen en 1-op-1 coaching. Zo kun je leren op een manier die past bij je werk en je leven.

Ontworpen voor designteams. Het programma is speciaal ontworpen voor multidisciplinaire designteams. Je leert hoe je samenwerkt om impact te maken.

De essentiële tools. Je krijgt de tools die je nodig hebt om verandering te leiden in je industrie.

Slechts 10 dagen niet op je werk. Het programma is zo ontworpen dat je het kunt combineren met je werk. Je hoeft slechts 10 dagen niet op je werk te zijn.

Wat is de studiebelasting?

Er wordt verwacht dat je minimaal 5 uur per week besteedt aan het bestuderen van het cursusmateriaal. Daarnaast is er extra tijd nodig voor opdrachten en teamprojecten. De casestudy’s en opdrachten zijn afgestemd op het industrieprofiel van elke groep.

Om het Design Leadership Academy certificaat te behalen, worden de deelnemers beoordeeld op elke module via een verscheidenheid aan praktische opdrachten. Het programma benadrukt de praktische toepassing van kennis ten voordele van de deelnemers en hun organisaties. Je kunt de opdrachten spreiden over het programma, zodat je je werk, leven en leren kunt balanceren.

 

Het programma

  • 20 & 21 februari 2024

Design Management, Design Leadership, Design Quality

  • 23 & 24 april 2024

Design Process, Design Teams

  • 18 & 19 juni 2024

Design Strategy, Design for Humanity

 

Managing Service Design – separaat online (2x ½ dag ‘s middags, datum wordt in overleg met de studenten vastgesteld)

 

  • 3 & 4 september 2024

Design Value, Design Briefing

  • 20 & 21  november 2024

Final meeting

 

Wat je gaat leren

Download hier een samenvatting van de verschillende modules op het programma

download hier

"Een professionele training zoals ik die wilde - met goede informatie, veel achtergrondkennis, stimulerende discussies en een internationaal ervaren docent. Je leert processen strategisch te beheren en kunt wat je leert meteen in de praktijk brengen - zowel intern als bij de klant."

Christoph Winkler,

REFORM DESIGN, Stuttgart

Meld je hier aan voor de Design Leadership Academy 2024

Neem contact met ons op

Heb je nog vragen over de Design Leadership Academy? Neem dan rechstreeks contact op met Tom of vul het contactformulier hierboven in.

Tom Suykerbuyk

Lead Co-innovation & Design Coordinator

Advies, co-innovatie, toolontwikkeling, businessmodellen, designbeleid — LinkedIn