Voor wie dieper in een onderwerp wil duiken, en echt aan de slag wil gaan onder begeleiding van experts organiseren we Tracks in groep. Samen met een klein aantal (max. 10) andere deelnemers doorloop je een gefaciliteerd traject van workshops, sessies of gesprekken. Je werkt doorheen de sessies aan je individuele doelen, maar dankzij het collectieve proces leer je ook veel van (de ervaringen van) andere deelnemers.

Tracks kunnen gericht zijn op een bepaalde fase in je onderneming (starten, groeien,…) of op een bepaald thema (duurzaamheid, businessmodel,…). We hebben zowel voor mode als voor design ook jaarlijks een Mentoring Track, waarin deelnemers gekoppeld worden aan een individuele mentor die hen coacht.

Wil jij weten welke tracks er binnenkort op het programma zullen komen te staan? Contacteer ons dan via info@flandersdc.be.

  • Mentoring Track Design

In 2024 starten we met een nieuw mentorprogramma voor design, een traject van één jaar waarbij acht mentoren - experts in het veld - en mentees - jonge ontwerpers - regelmatig samenkomen om kennis en ervaring te delen. Het mentorshiptraject is bedoeld voor designers en/of designbedrijven die max. vijf jaar bezig. Gedurende één jaar zullen er algemene groepsmomenten en aparte duomomenten georganiseerd worden om te sparren met elkaar. 

Mentoring Track Design

Mentoring Track Design

  • Design Leadership Academy

De Design Leadership Academy is ontwikkeld om designers en design managers te voorzien van de tools, processen en methoden om design succesvol te managen als een essentiële bedrijfskracht. Het programma is opgezet voor ervaren senior ontwerpers, accountmanagers, design  managers, creative directors of andere professionals die met design werken, zoals ingenieurs, marketeers en HR-managers uit verschillende organisaties, vakgebieden en ontwerpdisciplines. Het is een intensief leerprogramma van 40 weken. Via een op maat gemaakte selectie van basismodules, kernmodules en gespecialiseerde designmodules, duiken we diep in de wereld van design en business. Hier vind je meer info.

  • Start Track Mode x Voka

Start Track Mode is een groeitraject van Voka en Flanders DC dat specifiek gericht is op modelabels. Naast individuele coaching, komen de deelnemers gedurende één jaar maandelijks samen om aan hun bedrijf te werken. De thema's van de sessies worden bepaald op basis van de behoeften van de groep. 

  • Mentoring Track Mode

In 2024 wordt de tweede editie van het Mentoring Track Mode gelanceerd, in nauwe samenwerking met de Stad Antwerpen, speciaal ontworpen voor jonge modeontwerpers. Ons streven is het smeden van waardevolle banden door duo's binnen de mode-industrie te verbinden, die gedurende het jaar regelmatig en betekenisvol met elkaar zullen communiceren.

Mentoring Track Mode

Mentoring Track Mode

  • Close The Loop Tracks

Dit is een traject voor modebedrijven die een duurzaamheidsstrategie willen opstellen en een tijdspad willen uitstippelen om hierin gevoelige vooruitgang te boeken. Tijdens het traject reiken we een methode aan om hier structuur in te brengen en krijg je inspiratie en begeleiding om je eigen plannen te concretiseren. Je eindigt steeds met een helder plan van aanpak en kan na deelname ook toetreden tot het Close The Loop Netwerk om blijvend ervaringen en vragen te kunnen uitwisselen met andere personen of bedrijven die rond gelijkaardige uitdagingen werken.

  • Track ‘Return to Zero’ 

Dit is een traject voor modebedrijven die hun e-commerce-activiteiten willen verduurzamen en meer bepaald het aantal retourzendingen willen verlagen. Na een individuele analyse volgen enkele groepssessies om de deelnemers te inspireren tot het opstellen van concrete verbeteracties.