Designing for Change

We let design shape tomorrow

 

We worden in deze tijden geconfronteerd met aanzienlijke globale uitdagingen, variërend van klimaatverandering tot armoede en ongelijkheid. Maar te midden van deze complexe problemen schuilt een overvloed aan mogelijkheden.

Design is de kracht en het instrument die ons in staat stelt om deze uitdagingen aan te gaan en een veelbelovende toekomst te smeden.

Flanders DC heeft een duidelijke missie: design als een katalysator voor baanbrekende innovatie en groei zichtbaar en beschikbaar maken voor bedrijven, organisaties en overheden. Die als motor achter economie en maatschappij voor deze verandering kunnen zorgen.

Ons doel is om designprofessionals en organisaties te verenigen, waarbij we design als instrument aanwenden om co-creatief nieuwe oplossingen te creëren voor de uitdagingen van vandaag en morgen. Wij werken als het centrale aanspreekpunt en matchmakingsplatform voor kennis en ervaring op het gebied van design en co-innovatie, en hoe deze onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Wat doen we concreet voor jou?

voor designers

het verenigen en professionaliseren van de designsector

voor bedrijven en overheden

het zichtbaar en beschikbaar maken van de kracht en positieve impact van design

Design Leadership Academy 2024

In 2024 organiseert Flanders DC i.s.m. PARK een Design Leadership Academy. Na het volgen van een Design Leadership Academy ben je een betere designer en designleider. Je kunt je vaardigheden effectiever inzetten om impact te maken op de wereld.

Impactstudie Designsector

Een studie van KPMG in opdracht van VLAIO deed een bevraging naar hoe Vlaamse bedrijven momenteel design inzetten en sprak met stakeholders zowel in de designsector als daarbuiten. Vanuit dit onderzoek werden zes beleidsaanbevelingen geformuleerd.

download de studie

Neem contact met ons op

Meer bewijs nodig om de waarde van design duidelijk te maken? Overtuigd van de waarde maar je weet niet goed hoe je een samenwerking met een designer opzet? Contacteer ons!

Designing for Change Team

Je kunt ons ook bereiken door een van onze projectmanagers te bellen of te mailen. Wij staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen met je project. 

Tom Suykerbuyk

Lead Co-innovation & Design Coordinator

Advies, co-innovatie, toolontwikkeling, businessmodellen, designbeleid — LinkedIn

Ines De Peuter

Project Manager Co-innovation & Sustainability

Duurzaamheid, co-innovatie — LinkedIn