Bij Flanders DC dragen we duurzaamheid hoog in het vaandel. We geloven dat je er als future proof ondernemer niet meer onderuit kan om duurzaamheid te integreren aan de basis van jouw onderneming. De Close The Loop-trajecten zijn exclusieve trajecten waarbij duurzaamheid centraal staat. In deze trajecten begeleiden we samen met enkele externe consultants een aantal meer mature en gevestigde modebedrijven. Het doel? Een verdere uitbouw, groeisprong of transformatie richting een duurzamer bedrijf!

Voor wie?

De Close The Loop-trajecten richten zich op mature bedrijven in de modesector die willen investeren in en werken aan een meer duurzame werkwijze. Samen met de nodige consultants en experts gaan we op zoek naar mogelijke opportuniteiten die voor hen weggelegd zijn.

“Zonder duurzaamheid geen toekomst die mens- en merkwaardig is.”

Veerle Baert,

CEO Flanders Fashion Design International

Wat houdt het in?

Tijdens een kick-off moment, maken we kennis met de bedrijven. We brengen de huidige situatie in kaart en bekijken samen welke doelstellingen en prioriteiten er zijn in de komende jaren.

Op basis van de eigenheid van elk bedrijf werkt Flanders DC samen met het bedrijf en de aangewezen experts een ‘tailormade'-traject uit.

Bedrijven — 2017-2018

De eerste editie van de Close The Loop-trajecten speelden zich af in 2017-2018 en werden mede mogelijk gemaakt dankzij MVO Vlaanderen. Café Costume, e5 mode en Caroline Biss maakten vorig jaar deel uit van deze trajecten. Voor elk bedrijf werd een strategie gemaakt, die ze nadien hebben geïmplementeerd in hun onderneming.

“Het Close The Loop-traject heeft echt onze ogen geopend en we hebben duidelijke eerste stappen kunnen zetten. Initiatieven als deze moeten zeker verder gezet worden om de sector in totaliteit te helpen verduurzamen.”

Bart Saelen,

CEO Caroline Biss

Bedrijven — 2018-2019

In 2018 is de tweede editie van de Close The Loop-trajecten van start gegaan. Met de steun van Vlaanderen Circulair werden acht mature bedrijven nauwkeurig geselecteerd die elk hun eigen traject zullen doorlopen.

Bedrijven die aan deze editie deelnemen zijn Bonneterie De Groote (o.a. Eskimo), Flanders Fashion Design International (o.a. Julia June), FNG (o.a. Fred & Ginger), JBC, The Woody Group (o.a. Woody), Labels by Andres (o.a. Xandres), Marylise & Rembo Fashion Group en Novavo (o.a. Atelier Noterman).

Samen met de toegewezen experts hebben zij gedurende het hele jaar gewerkt aan een nieuwe strategie en doelstellingen om deze in de komende jaren verder uit te werken. 

Ga naar www.close-the-loop.be/nl/ambassadeurs en ontdek er nog meer over.

Ook geïnteresseerd om duurzaamheid te implementeren in jouw onderneming?

Neem alvast een kijkje op Close The Loop en vul er de Planner in of vraag een persoonlijk advies aan.