#HVDV24 Talk: Hoe ambacht en robotica tot innovatie leiden

Georganiseerd door
Flanders DC

Op 6 juni organiseert Flanders DC in samenwerking met Bokrijk een talk over ambacht en robotica, naar aanleiding van de Henry van de Velde Awards 24. Lie Bormans won de Gold Award in de categorie Crafts met haar project Robotische serendipiteit, dat een brug slaat tussen ambacht en technologie.

Henry van de Velde Crafts Gold Award 24

Het project Robotische serendipiteit van Lie Bormans ontving de Henry van de Velde Crafts Gold Award 24. De jury: “Het is een poëtisch project dat het ambachtelijke aan het innovatieve koppelt. Een robot reproduceert of werkt verder op een handmatige handeling. Ambachtswerk sluipt binnen in een techniek waarbij dat normaal gezien niet komt kijken. Betongieten gebeurt vaak heel serieel. Het karton en het patroon openen heel wat nieuwe mogelijkheden, ook voor anderen om er verder mee te experimenteren.”

Over Lie Bormans

Lie Bormans is een gepassioneerde ingenieur-architecte die niet schuwt om zelf de handen uit de mouwen te steken. Ze verkent via talloze experimenten de boeiende samensmelting van design, architectuur en robotica. Tijdens deze inspirerende lezing ontdek je hoe zij betoogt dat het samenspel tussen ambacht en robotica leidt tot innovatieve ideeën en producten, waarbij imperfecties ten volle worden gewaardeerd.

Programma

  • 11u00: Ontvangst
  • 11u30 - 12u30: Lie Bormans (inclusief Q&A)
  • 12u30 - 13u30: Netwerking en lunch
  • 13u30: Einde

Praktisch

  • Het event vindt plaats in de Campus van het Vakmanschap (Kasteel van Bokrijk) in Genk.
  • Het event is gratis, maar registratie is verplicht. Je kan tot 30 mei je inschrijving annuleren door te mailen naar info@flandersdc.be.

  • Er wordt een no show fee van 15 euro aangerekend wanneer je een ticket reserveert en niet komt opdagen.

  • Het event is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

  • Het event wordt georganiseerd in samenwerking met VAKlab | Bokrijk.

Over VAKlab

VAKlab, het expertise- en dienstencentrum van Bokrijk rond vakmanschap en ondernemerschap, is partner van de Henry van de Velde Awards. VAKlab inspireert en verbindt makers, designers en ondernemers. Samen met partners zoals Flanders DC versterkt en ontwikkelt VAKlab hedendaags vakmanschap als een meerwaarde voor de economie en andere sectoren.

Bekijk alle events in het kader van de Henry van de Velde Awards 24 in onze agenda.

De Henry van de Velde Awards worden georganiseerd door Flanders DC in samenwerking met VLAIO, Bozar, OVAM, Vlaamse Milieumaatschappij en Bokrijk. Meer op henryvandevelde.be.

Datum

6 juni 2024

11:00 - 13:00

Locatie

Campus van het Vakmanschap
Bokrijklaan 1

3600 Genk, België

Toon op Google Maps

Organisator

Flanders DC i.s.m. Bokrijk

Prijs

gratis

Andere activiteiten