Design Leadership Academy 2024

Georganiseerd door
Flanders DC

Een intensieve opleiding voor designleiders van de toekomst

Design wordt steeds belangrijker als bedrijfsfunctie. Designers en designleiders hebben daarom een breed scala aan vaardigheden nodig om strategie om te zetten in de praktijk, mensen en budgetten te beheren, een cultuur van creativiteit te ondersteunen en om te gaan met verschillende stakeholders.

De Design Leadership Academy is ontwikkeld om designers en design managers te voorzien van de tools, processen en methoden om design succesvol te managen als een essentiële bedrijfskracht.

Voor wie?

De Design Leadership Academy is ontwikkeld voor drukbezette professionele designers en design managers (niet alle design managers zijn designers) die hun bedrijf en carrière naar een hoger niveau willen tillen.

Het programma is bedoeld voor mensen die werken in design management rollen, of die dat ambiëren: zaakvoerders en senior designers van design bureaus, design managers en directors van design gedreven bedrijven, design studio managers en designteam leads. 

Je hoeft geen ‘design manager’ te zijn om design (mensen en processen) te managen, maar je hebt wel de verantwoordelijkheid om veelbelovende resultaten te leveren. Met de Design Leadership Academy krijg je de vaardigheden en tools om dat te doen.

Door wie is het programma ontwikkeld?

Het Design Leadership programma is ontwikkeld door PARK, een wereldwijd toonaangevend adviesbureau op het gebied van design management en design leiderschap, en de oprichters van de LEGO Academy. Het programma is een blended learning aanpak van ervaringsgericht, persoonlijk, online en 1 op 1 coaching, gegeven door deskundige trainers die dagelijks werken met design leiders om in te spelen op de kansen die ontstaan op het snijvlak van design en business.

Het programma wordt onderschreven door designorganisaties over de hele wereld, en alumni zijn onder andere Fjord, GSK, LEGO, Mars, Novartis, Sony, Bosch, Unilever, Johnson Controls, Publicis, RichardsDee en Design Partners.

De focus van alle trainingsmodules - of het nu gaat om het onderwerp Design Quality, Design Research of Design Briefing - is altijd de vraag hoe de toegevoegde waarde optimaal kan worden overgebracht voor zowel de klant als het bedrijf. "Want elke euro die zonder goed management in design gaat, levert maar de helft op van de waarde die eigenlijk mogelijk zou zijn"

Frans Joziasse,

oprichter en docent bij PARK

Hoe lang duurt het?

Het programma duurt 40 weken (10 lesdagen verspreid over 10 maanden).

Wanneer begint het?

De intakes staan momenteel open. Boek een afspraak met Tom Suykerbuyk

Het 40 weken programma start op 23 & 24 april 2024

Hoe ziet het 40 weken intensief leerprogramma eruit?

Ons 40 weken programma is een mix van live sessies, online lessen en 1-op-1 coaching. Zo kun je leren op een manier die past bij je werk en je leven.

Ontworpen voor designteams. Het programma is speciaal ontworpen voor multidisciplinaire designteams. Je leert hoe je samenwerkt om impact te maken.

De essentiële tools. Je krijgt de tools die je nodig hebt om verandering te leiden in je industrie.

Slechts 10 dagen niet op je werk. Het programma is zo ontworpen dat je het kunt combineren met je werk. Je hoeft slechts 10 dagen niet op je werk te zijn.

Wat is de studiebelasting?

Er wordt verwacht dat je minimaal 5 uur per week besteedt aan het bestuderen van het cursusmateriaal. Daarnaast is er extra tijd nodig voor opdrachten en teamprojecten. De casestudy’s en opdrachten zijn afgestemd op het industrieprofiel van elke groep.

Om het Design Leadership Academy certificaat te behalen, worden de deelnemers beoordeeld op elke module via een verscheidenheid aan praktische opdrachten. Het programma benadrukt de praktische toepassing van kennis ten voordele van de deelnemers en hun organisaties. Je kunt de opdrachten spreiden over het programma, zodat je je werk, leven en leren kunt balanceren.

Het programma

  • 23 & 24 april 2024

Design Management, Design Leadership, Design Quality

  • 18 & 19 juni 2024

Design Process, Design Teams

  • 3 & 4 september 2024

Design Strategy, Design for Humanity

 

Managing Service Design – separaat online (2x ½ dag ‘s middags, datum wordt in overleg met de studenten vastgesteld)

 

  • 20 & 21  november 2024

Design Value, Design Briefing

  • 21 & 22  januari 2025

Final meeting

 

 

Vragen over de programma inhoud en het verloop van de Academy? Je kan mailen naar tom.suykerbuyk@flandersdc.be

Datum

23 april 2024 tot 21 januari 2025

Organisator

Flanders DC

Prijs

8250

Andere activiteiten