UITVERKOCHT #HVDV24 Atelierbezoek: Nathalie Van der Massen

Georganiseerd door
Flanders DC

Textielontwerper Nathalie Van der Massen ontving zopas de Henry van de Velde Young Talent Gold Award. Ze werd bekroond omwille van de manier waarop ze de grens tussen kunst en design aftast. Tijdens een bezoek aan haar atelier in Antwerpen op 1 juni krijg je een blik achter de schermen. Je wordt begeleid in de (stalen)bibliotheek en krijgt toelichting bij haar werk en onderzoek. Schrijf je nu in!

Henry van de Velde Young Talent Gold Award 24

De jury reikte de Henry van de Velde Young Talent Gold Award 24 uit aan Nathalie Van der Massen, die als textieldesigner haar niche binnen de sector heeft gevonden. Ze wordt gewaardeerd omwille van de manier waarop ze, op een heel natuurlijke manier, de grens tussen kunst en design aftast. Nathalie maakt zowel uniek werk als stoffen voor de huiselijke sfeer. Ze werkt vaak met natuurlijke materialen en combineert industriële en ambachtelijke methodes. Daarnaast doet ze ook onderzoek op vlak van techniek en innovatie en is ze al enige tijd actief op internationaal vlak.

Over Nathalie Van der Massen

Nathalie Van der Massen werkt in het creatieve veld van textiel, design, kunst en (interieur)architectuur. Kenmerkend aan haar werk is de subtiele en minimalistische vormgeving met een voorliefde voor natuurlijke materialen, techniek en vakmanschap. In 2018 richtte Nathalie Van der Massen haar gelijknamige studio op. In samenwerking met (interieur)architecten, bedrijven en galeries in binnen- en buitenland creëert ze textielontwerpen, art direction en productdesign voor private en publieke ruimtes.

Praktisch

  • Nathalie stelt haar atelier uitzonderlijk open op zaterdag 1 juni.
  • Inschrijven is gratis, maar verplicht.
  • Bij inschrijving wordt het adres van het atelier doorgegeven.
  • Er zijn bezoeken voorzien om 10u, 14u en 16u.
  • Elk bezoek duurt ongeveer een uur.
  • Iedere groep bestaat uit maximum 8 deelnemers.

Bekijk alle events in het kader van de Henry van de Velde Awards 24 in onze agenda.

De Henry van de Velde Awards worden georganiseerd door Flanders DC in samenwerking met VLAIO, Bozar, OVAM, Vlaamse Milieumaatschappij en Bokrijk. Meer op henryvandevelde.be.

Datum

1 juni 2024

10:00 - 18:00

Organisator

Flanders DC

Prijs

gratis - UITVERKOCHT

Andere activiteiten