In dit webinar tonen we aan de hand van een aantal winnende projecten van de Henry van de Velde Awards 24 hoe design een hulpmiddel kan zijn bij producten die inzetten op zorg, welzijn en gezondheid. Vier winnaars vertellen meer over hun project en op welke manier het ontwerp bijdraagt aan de meerwaarde van het product.

Een medisch toestel om huidpriktests uit te voeren bij allergiepatiënten, een enkelvoetprothese die zowel op vlak van mechaniek als design werd geoptimaliseerd, herbruikbare gehoorbescherming die het omgevingsgeluid minimaliseert en een festivalbeleving in virtual reality voor rolstoelgebruikers. Het zijn vier diverse projecten die in de prijzen vielen tijdens de afgelopen Henry van de Velde Awards en die allemaal een duidelijke link hebben met zorg, welzijn en gezondheid. Je komt in dit webinar meer te weten over de ontwikkeling van deze projecten.

#HVDV24 Webinar: Design voor zorg

  • Wouter Hendrickxis een productontwikkelaar met een passie voor 'Life Sciences'-innovatie. Als Manager Innovation Acceleration bij Verhaertbouwt hij mee het Life Sciences-programma uit van het bedrijf. Verhaert gelooft dat innovatie essentieel is voor een betere wereld. Producten ontwikkelen die de levenskwaliteit van patienten en de operationele kwaliteit en efficiëntie van zorgverleners verhogen, is de rode draad in Wouters carrière. Hij zal het hebben over de bijdrage van Verhaert aan het medisch toestel S.P.A.T., dat de Henry van de Velde Business Innovation Gold Award 24 won.
  • Achilles Design is een design- en innovatiebureau met alle relevante ontwerp- en ingenieursdisciplines gecombineerd onder één dak. Door deze geïntegreerde aanpak zorgt het bedrijf voor waardevolle, user-centered innovatie die de passie van de gebruikers aanwakkert. Tim Ruytjens, team lead product design & engineering, focust op het combineren van gebruiksvriendelijke oplossingen en technologie tot duurzame kwaliteitsvolle oplossingen. Tim zal toelichten hoe ze samen met Axiles Bionics de ontwikkeling van de prothese Lunaris, die de Henry van de Velde Consumer Silver Award 24 won, hebben aangepakt.
  • Met het project Alcatraz – muziekbeleving in VR, dat de Henry van de Velde Digital Product Gold Award 24 won, wordt door gebruik van VR-technologie worden de rolstoelpatiënten op Alcatraz meegenomen in de moshpits en tussen het publiek, wat hen een verhoogde emotionele beleving bezorgt. Mario Poncin van Alcatraz Metal Festival licht het project toe. Alcatraz wil, los van de festivalbeleving, onderzoeken of het project in de zorgsector kan uitgerold worden.
  • Als User Centered Design Lead bij Loop is Louise Haazen expert in het doorgronden van gebruikersbehoeften en het bedenken van passende oplossingen. Ze luistert naar gebruikersfeedback en zorgt ervoor dat onze designs niet alleen geweldig zijn, maar ook perfect aansluiten bij wat mensen nodig hebben. Product Manager Joran Liessens richt zich op het doorgronden van de behoeften van onze groeiende community en draagt actief bij aan de ontwikkeling van innovatieve producten. Hij coördineert gebruikersfeedback, analyseert markttrends en werkt nauw samen met diverse teams om productverbeteringen door te voeren. Zij zullen beide vertellen over de ontwikkeling van Loop Earplugs Engage, dat de Henry van de Velde Consumer Gold Award 24 won.