Met haar fijnbesnaarde illustraties wekt Amber Gyselings onze nieuwsgierigheid voor de doodgewone dingen van het leven. Zo biedt ze niet alleen zichzelf, maar ook haar toeschouwers een moment van rust in de drukte van het bestaan.

Met 20 to watch presenteert Flanders DC twintig opkomende talenten, die hun eerste stappen hebben gezet in de design- of modewereld. Wij geloven dat ze het in de toekomst nog veel verder zullen schoppen.

Amber Gyselings

Amber Gyselings © Frederik Bull

Wie is Amber Gyselings?

  • studeerde illustratie aan KASK School of Arts Gent
  • werkte onder meer voor Knack, Bossy en Humbug
  • heeft geen affiniteit met het digitale, werkt volledig manueel 

Met mijn fijne, kleurrijke illustraties breng ik een ode aan het dagelijkse leven. Ik ben erg alert voor op het eerste gezicht banale zaken. Vaak toveren ze een glimlach op mijn gezicht. Met mijn tekeningen wil ik andere mensen laten stilstaan en zo traagheid creëren bij vluchtige momenten. Met mijn hoofdzakelijk vrouwelijke personages breng ik subtiel meer evenwicht in de wereld van illustratie, die tot voor kort vooral door mannen werd gedomineerd. In mijn vrij werk figureer ik meestal zelf als personage.

Amber Gyselings voor Stichting Ijsberg

Voor Stichting Ijsberg

Trouw blijven aan mezelf vormt de grootste uitdaging. In het begin vond ik het heel spannend om illustraties te maken voor tijdschriften en kranten. Nu maak ik gewoon het beeld dat op dat moment juist aanvoelt, zonder te veel rekening te houden met wat ik eerder maakte. Tegelijk drijven commerciële opdrachten me ertoe om anders te denken, waardoor ze ook inspirerend zijn. Ook de strakke deadline en bijbehorende creativiteitsrush vormen soms een zegen.

Amber Gyselings So Young Magazine

Voor So Young Magazine

In mijn zoektocht naar een balans tussen het artistieke en zakelijke kies ik volop de artistieke kaart. Doordat ik een andere job heb als hoofdberoep, geef ik mezelf alle ruimte om te experimenteren en te spelen. Ik ben bang dat ik zou moeten inboeten op het creatieve aspect, mocht ik volledig moeten leven van mijn illustraties. Tegelijk heb ik het illustreren echt nodig. Het biedt me de kans om eventjes te ontsnappen aan de chaos van de realiteit, en brengt me tot rust.

Amber Gyselings Humbug

Voor Humbug