Met hun multidisciplinaire studio ontwerpen Steven Gosseye en Dieter Verbeke zowel meubilair, interieurs als architectuur. Hun sterk technische, complementaire bagage versterkt de esthetiek van hun ontwerpen.

Met 20 to watch presenteert Flanders DC twintig opkomende talenten, die hun eerste stappen hebben gezet in de design- of modewereld. Wij geloven dat ze het in de toekomst nog veel verder zullen schoppen.

Gosseye + Verbeke

Gosseye + Verbeke

Wie zijn Gosseye en Verbeke?

  • Steven studeerde houttechnologie aan de HOGENT, Dieter burgerlijk ingenieur-architect aan de UGent
  • werkten de voorbije tien jaar onder meer bij Obumex, Glenn Sestig Architects en Element Architecten
  • richtten in 2020 hun gezamenlijke studio op

Techniek en creativiteit gaan bij ons hand in hand. Dankzij onze technische bagage kunnen we onze ontwerpen esthetisch uitpuren en tot in de details verzorgen. Dat geldt bijvoorbeeld voor de houtverbindingen in onze meubels, maar ook voor meer bouwtechnische vraagstukken in onze architectuurprojecten. Elke keer opnieuw is het betoverend om te zien hoe enkele schetsen uiteindelijk uitgroeien tot een concreet ontwerp. Als de klant ons verhaal vervolgens begrijpt, dan is onze missie geslaagd.

Gosseye + Verbeke Conrad

Conrad en Lido

Als studio hechten we veel belang aan ecologie. Zo werken we bijvoorbeeld volgens de principes van design for disassembly, proberen we circulair te werken of kiezen we voor lokale materialen zoals inheemse eik of Belgische natuursteen. We willen aan onze klanten bewijzen dat een ecologisch interieur ook fijn gedetailleerd kan zijn. De grootste uitdaging in dit verhaal is klanten overtuigen om de meerprijs van deze ecologische alternatieven te betalen. Al zien we wel dat meer en meer mensen daartoe bereid zijn en dat het aanbod snel uitbreidt.

Gosseye + Verbeke, Villa ba Loppem

Villa ba Loppem

Als we ontwerpen, proberen we het zakelijke aspect van onze job eventjes te vergeten. We hechten enorm veel belang aan het creatieve luik en willen daar ongestoord aan kunnen werken. Tegelijk proberen we via onze communicatie de juiste klanten aan te trekken, die de pure maar warme stijl van ons meubilair of onze architecturale totaalprojecten waarderen, waardoor we het creatieve en zakelijke perfect op elkaar kunnen afstemmen.

Gosseye + Verbeke, Villa ba Loppem

Villa ba Loppem