Ben je net als ons extra op je hoede voor 'fancy buzz words'? Groot gelijk. Growth hacking is er zo eentje. Het is een marketingaanpak waarbij je met conventionele én onconventionele technieken je bedrijf wil doen groeien, door snel te experimenteren over verschillende kanalen. In dit webinar gaan we op zoek naar de bruikbare lessen achter de hype en zoomen we in op concrete growth hacking tools en technieken die je zelf kan inzetten voor je creatieve onderneming.

Spreker Nicholas D’hondt is growth marketing expert bij GrowForce en founder en CEO van planningstool Plann3r.

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe artikels in dit magazine? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Intro

Wat is growth marketing? En waarom is het interessant voor jou?

Growth hacking: intro

The Pirate Funnel

Hoe verloopt een growth marketing traject, welke stappen doorloop je best om er een succes van te maken? Welke effecten zou je moeten zien? Aan de hand van een funnel, met de verschillende fases die jouw klanten doorlopen, kan je op zoek gaan naar de juiste growth hacks.

Growth hacking: The Pirate Funnel

Awareness

Hoe zorg je ervoor dat mensen weten dat je bestaat? Nicholas overloopt een heel aantal tools en (soms onconventionele) technieken om op de radar van je toekomstige klanten terecht te komen.  

Growth hacking: awareness

Acquisition

In deze fase zorg je ervoor dat je als ondernemer te weten komt welke potentiële klanten geïnteresseerd zijn. Een aantal methodes om relevante contacten te verzamelen via ‘lead magnets’.

Growth hacking: acquisition

Activation & retention

Hoe zorg je ervoor dat je klanten een eerste wow-moment beleven, waarbij ze ontdekken wat ze aan jouw werk kunnen hebben? En zijn er ook technieken om je klanten beter te laten terugkomen?

Growth hacking: activation & retention

Revenue & referrals

Op het einde van de Pirate Funnel draait het rond omzet verhogen en ervoor zorgen dat je klanten ambassadeurs worden die zelf hun contacten naar jou doorverwijzen.

Growth hacking: revenue & referrals

Q&A

Tijdens de vragenronde ging Nicholas onder andere in op de vraag hoe starters growth hacking best kunnen inzetten, en hoe je als ondernemer authentiek blijft binnen deze — toch wel commerciële — technieken.

Growth hacking: Q&A