Van 21 tot 24 september trekt Flanders DC samen met zeven designers van eigen bodem naar de Milan Fashion Week. Onder de noemer 'The Belgian Focus' presenteren ze hun werk op de unieke tradeshow White Milan. Dit is de ultieme kans om opkomend Belgisch modetalent te tonen aan een internationaal publiek. 

White Milan is een dynamische tradeshow met meer dan 500 merken, verdeeld over verschillende locaties op de Via Tortona. Op het evenement komen zowel Italiaanse als internationale buyers en pers af. Elk label ontvangt bovendien aangepaste communicatie- en pr-ondersteuning, zowel online (via dedicated newsletters, website en social media) als offline (magazine, pers, buyer brunch). Ontdek hieronder wie met ons meegaat.


1. Lies Mertens

Lies Mertens is een jong accessoirelabel, ontstaan vanuit het idee om efficiëntie en eenvoud te combineren op een duurzame manier. Lies werkt enkel met biologisch afbreekbaar leder dat gekleurd wordt zonder chemicaliën. De tassen worden ontworpen in Antwerpen en met de hand geproduceerd in Portugal. Lies kiest bewust voor een gelimiteerde productie zodat ze kwaliteit en gebruiksgemak kan garanderen. Met haar nieuwe collectie voor White Milan brengt ze een speelse mix tussen verschillende grafische vormen, die samen één geometrische familie vormen.

Lies Mertens SS19 collectie

Lies Mertens SS19 collectie

Lies Mertens SS19 collectie

2. Helder

Helder is een duurzaam en high-end modelabel, opgericht door Ramona Stoica. Het duurzaam concept vertaalt zich concreet in de keuze voor biologische stoffen, een beperkte collectie en 100% Belgische productie. Voor de SS19 collectie, die Ramona meeneemt naar Milaan, vond ze inspiratie in mannenkleding van de jaren 50. Verrassende kleurencombinaties en romantische prints zorgen dan weer voor een elegante, vrouwelijke touch.

Helder SS19 collectie

Helder SS19 collectie

Helder SS19 collectie

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikels in dit magazine? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

3. Ophelia Lingerie

Ophelia Lingerie baseert haar designs op de natuurlijke vormen van het vrouwelijke figuur. Ze gelooft er sterk in dat lingerie een extraatje moet zijn en geen middel om het vrouwelijke lichaam te verhullen. Haar  handgemaakte stuks kenmerken zich door zachte materialen en fijne lijnen die perfect de vorm van het lichaam vormen. De designer wil vooral dat vrouwen zich vrij en comfortabel voelen wanneer ze Ophelia lingerie dragen. In Milaan presenteert ze de 'Un(der)cover' collectie, een combinatie van prachtig kant met basis ‘essential pieces’.

Ophelia Lingerie Un(der)cover collectie

Ophelia Lingerie Un(der)cover collectie

Un(der)cover collectie Ophelia Lingerie

4. Morobé

Virginie Morobé is de vrouw achter het luxueuze schoenenmerk Morobé. Ze ontwerpt vanuit de filosofie dat een outfit gebaseerd moet zijn op de schoenkeuze en niet andersom. Het merk combineert hedendaagse elegantie en street couture met de juiste balans tussen sport en elegantie. Voor White presenteert ze een eclectische mix uit haar allround collectie, gezien haar schoenen over de seizoenen heen gedragen kunnen worden.

Morobé SS19 collectie

Morobé SS19 collectie

Morobé SS19 collectie

5. Nunu Activewear

'Warm up & cool down' is de derde collectie van de Antwerpse ontwerpster Noenoe Roevens die onder het label Nunu Activewear haar kledingstukken uitbrengt. De rode draad doorheen de collectie is het gebruik van technische stoffen die in trendkleuren zoals 'army green' en 'brick orange' worden uitgevoerd. Zowel glossy als gestructureerde stoffen geven een 'fashion forward'-look aan de bovenstukken en broeken.
Nunu Activewear Warm up & cool down collectie

Nunu Activewear Warm up & cool down collectie

Nunu Activewear Warm up & cool down collectie

6. Marylène Madou

Marylène Madou startte met een succesvolle collectie sjaals en lanceerde inmiddels haar eigen kledinglijn. Het startpunt voor elke collectie is de print van het textiel. Marylène start steeds vanuit haar eigen schilderijen en illustraties. Bovendien produceert het label ook duurzaam aangezien Marylène het afval beperkt tot een minimum en enkel werkt met ecologisch verantwoorde inkt. Voor Milaan presenteert ze ‘Dreaming in colour’, een collectie met een vintage feel, geïnspireerd op Engelse tuinen en kleurrijke bloemenvelden.

Marylène Madou Dreaming In Colour collectie

Marylène Madou Dreaming In Colour collectie

Marylène Madou Dreaming In Colour collectie

7. Studio Collect

Ten slotte neemt Flanders DC ook de dames van juwelencollectief Studio Collect mee. Hermien Cassiers, Saskia Govaerts, Magaly Hermans en Hannah van Lith delen hun passie voor art-deco architectuur, modernisme en meubilair en vertalen dit in hun ontwerpen. Samen creëren ze simplistische, juwelen met een sterke en frisse uitstraling. In Milaan presenteren ze de collectie ‘Crafted & Carved’. Het achterliggende idee is om simpele, alledaagse objecten om te toveren tot hedendaagse en elegante juwelen.

Studio Collect Crafted & Carved collectie

Studio Collect Crafted & Carved collectie

Studio Collect Crafted & Carved collectie


White Milan loopt van 21 tot 24 september 2018 in de Via Tortona 31 in Milaan. Meer info vind je hier.