Hoe benut je online kanalen om jezelf of jouw organisatie (beter) bekend te maken en de verkoop van diensten en producten te bevorderen? Welke strategieën hanteer je om de online consumptie van creatief werk te vermarkten? En welke digitale technologieën en platformen gebruik je daarvoor? In deze lessenreeks kom je er alles over te weten.

Syntra Vlaanderen lanceert in samenwerking met onder andere Flanders DC een online opleidingstraject rond digitaal ondernemen in de creatieve sector. Via een Facebook learning group krijgen deelnemers explainer video’s (gespreid over zes modules) te zien van expert digital business Clo Willaerts

Digitaal ondernemen: gratis online lessenreeks


1. Digitale verdienmodellen: online verkoop

De voorbije maanden zijn veel mensen noodgedwongen online beginnen kopen en verkopen. Ook al liep België op het vlak van e-commerce wat achter, het ziet er nu naar uit dat iets via amazon of bol.com bestellen toch heel gewoon is geworden. Wil je zelf je creatief werk verkopen via het internet, dan heb je grosso modo twee opties: een eigen webshop of verkoop via een online marktplaats. In deze video overloopt Clo de voor- en nadelen van beide opties en geeft ze enkele voorbeelden.

Digitaal ondernemen: 1. Digitale verdienmodellen


Geïnteresseerd in meer? De eerste video’s van het opleidingstraject staan intussen online. Maak je lid van de Facebookgroep ‘Digitaal ondernemen in de creatieve sector’ om op de hoogte te blijven van nieuwe video’s. Wie geen Facebook gebruikt, kan ook meevolgen via het Youtubekanaal.  

Doorheen zes modules leer je er onder meer over online marketing en verkoop voor de creatieve en artistieke sector. Van 14 mei tot aan de zomer zullen regelmatig nieuwe video’s gedeeld worden, die je kan bekijken wanneer dat voor jou past. Later instappen kan dus ook steeds. Deelnemen is gratis. 

De opleiding richt zich tot de brede creatieve sector en haar twaalf subsectoren (architectuur; audiovisuele industrie; beeldende kunst; communicatie; design; erfgoed; games; gedrukte en digitale media; mode; muziek; nieuwe media en podiumkunsten). Deze online opleiding is een initiatief van Syntra Vlaanderen samen met Flanders DC, Cultuurloket, Mediarte en het Sociaal Fonds Podiumkunsten. Met steun van de Vlaamse overheid.