In de reeks 'Hoe gaat het met...?' laten we telkens iemand uit de design- of modesector aan het woord die een vraag over verleden, heden en toekomst beantwoordt. Vandaag: modeontwerper Sander Bos.

"Het moment dat ik het meeste koester, is gejureerd worden door Naomi Campbell"

Sander Bos studeerde af aan de Antwerpse Modeacademie. Hij creëert gesophisticeerde silhouetten met een hedendaagse, stedelijke vibe. In 2020 nam hij deel aan Making the Cut, een realityshow over nieuw modetalent, waar hij het tot een van de finalisten schopte.

Sander Bos

Sander Bos

1. Wat is je mooiste verwezenlijking uit je professionele verleden?

Mijn mooiste herinneringen zijn beslist de momenten waarop ik verneem dat klanten tevreden zijn. Zo’n momenten koester ik het meeste. Het voelt als een full circle moment en het gaat exact over waarom ik dit werk doe: schoonheid creëren voor mensen door middel van kleding. 

Uit mijn professionele verleden is het moment dat ik het meeste koester, gejureerd worden door Naomi Campbell, tijdens mijn deelname aan Making the Cut op Amazon Prime. In 2020 nam ik deel aan deze realityshow, waarbij twaalf ontwerpers van over heel de wereld moesten strijden voor de hoofdprijs van een miljoen dollar en de kans om hun collectie te verkopen via Amazon-Mode. Naomi is iemand waarvoor ik veel respect heb, vanwege haar uitgebreide carrière in de mode. Tijdens de show heb ik haar eerlijkheid en openheid enorm geapprecieerd.

Sander Bos

Sander Bos

Sander Bos

Sander Bos

2. Hoe gaat het momenteel met jou op professioneel vlak?

Op professioneel vlak gaat alles eigenlijk heel vlot. Ook met het sublabel Miss Bos, dat is ontstaan naar aanleiding van Making the Cut. Daarbij wordt de kleding enkel op bestelling geproduceerd. De lijn is een weerspiegeling van moderne kunst, maar voegt een laag draagbaarheid toe.

In de toekomst zou ik graag nog breder werken, door andere creatives te betrekken. Samenwerkingen aangaan met schilders, beeldhouwers en muzikanten bijvoorbeeld, om verschillende kunstvormen meer als eenheid te gebruiken in plaats van als aparte disciplines. Op die manier kan ik de zaak verder uitbreiden, zowel in mode als in andere kunstvormen.

Sander Bos

Sander Bos

Sander Bos

Sander Bos

3. Waar wil jij staan binnen vijf à tien jaar?

Ik wil graag mijn merk nog bekender maken. Dat tracht ik te doen door onder meer social media, modeshows en persaandacht in magazines. Daarnaast wil ik eigenlijk verder gaan in wat ik momenteel doe, namelijk reflecties van moderne kunst creëren door mode.