Flanders DC gaat binnenkort voor het eerst samen met Wallonie-Bruxelles Design Mode (WBDM) naar de beurs Maison&Objet in Parijs. Met 'Belgium is Design' presenteren tien jonge Belgische designmerken van 19 tot 23 januari 2018 hun producten op een gemeenschappelijke stand.

De deelnemers werden geselecteerd op basis van hun positie in een toch wel zeer concurrentiële markt, hun innovatieve aanpak (zowel in materialenkeuze als productieprocessen, waarbij handgemaakt en vakmanschap voorop staan), hun participatieve benadering van design en hun aandacht voor milieu-aspecten (recyclage, duurzaamheid van de producten, belang van lokale productie in België).

‘Le Club des Dix’ biedt een gevarieerde collectie aan gebruiksgoederen: meubels, verlichting, behangpapier, interieurobjecten, design voor buitenshuis,… Voor acht van de tien geselecteerden is het hun eerste deelname aan deze beurs, die een echte groeimotor is.

De deelnemers

  • ars fabricandi is een nieuw merk voor meubel- en interieurdesign en creëert een nieuwe kosmopolitische taal door innovatie te verbinden met vakmanschap en traditie. De collectie genesis  omvat een serie objecten, meubels en lampen die een gezamenlijke visie op de steeds veranderende tijd en ruimte weergeven. De kijker wordt gefascineerd door het spel van licht, kleuren en structuren.  
  • Atelier Belge is een designstudio gespecialiseerd in quirky interieuraccessoires met een gesofisticeerd design en aandacht voor functionaliteit en personaliseerbaarheid. De modulaire unit Loopholes is de pièce de resistance: een minimaal design met ongelimiteerde opstellingsmogelijkheden en nieuwe toepassingen. 
  • Calla Garden is een slimme, geautomatiseerde indoor kruidentuin. Dit innovatieve product is uitgerust met horticulturele LED-technologie en een zelfwaterend systeem. De Calla zorgt op die manier maandenlang voor jouw kruiden. 
  • Gobo Lights vindt inspiratie in patronen uit de natuur, zoals duidelijk te zien is bij Snowdrop: doorheen de natuurlijke stenen bloemblaadjes schijnt een warm licht, als een bloeiende bloem. Behalve de Snowdrop zal Gobo Lights ook de Golden cuboids tonen op de beurs.  
  • Kabinet Van Look is een Antwerpse designstudio die voornamelijk gebruik maakt van hout en geometrische vormen om stukken te creëren die spelen met de perceptie van ruimte en diepte. Met Nebula brengt Van Look meubelstukken met een sterk karakter en een massief-minimaal design dat schreeuwt, maar dan wel in harmonie.  

  • De lampen van Monsieur Tricot zijn de eerste gebreide weerbestendige lampen die moderne structuren en subtiele verlichting doen versmelten. Het resultaat is een gesofisticeerde look die een warme en stijlvolle sfeer oproept. 
  • Volgens Objekten Systems is design een tool om het dagelijkse leven te vereenvoudigen. Op Maison&Objet tonen ze de FABRIC-stoelencollectie, op basis van de laatste 3D-breitechnieken, alsook de innovatieve RADAR-zetelmodules. 
  • Gepassioneerd door ambachtelijk werken met papier, typografie en mooi, tastbaar design, onderzoekt het jonge Antwerpse Redopapers hoe je overstockpapier kan verwerken tot designproducten. Dat vertaalt zich in een eigen productlijn met onder andere agenda’s, scheurblokken en weekplanners.
  • Nieuwsgierigheid en passie zijn sleutelwoorden voor Tenue de Ville, een ontwerpstudio voor motieven en luxe behangpapier. Ook de nieuwe collectie Saudade leunt dicht aan bij visuele kunst en is geïnspireerd op onvertrouwde geografische landschappen. Saudade combineert Aziatische lijnen met lokale art deco, fauna en flora, hedendaagse kunst, architectuur, literatuur en het leven van alledag. 
  • De meubelstukken van Vonk zijn designstukken die perfect passen bij de imperfectie van het leven. Mooie dingen voor wie het hele jaar door wil genieten. Op de voorgrond als je ervoor kiest, onzichtbaar als het nodig is. 

Bezoek je Maison&Objet? Kom dan zeker eens langs op onze stand! Je vindt ons in hall 7 - Now! / stand A169.