Robbe Nelissen zet zijn merk BOBBY op de kaart met zijn edgy juwelen. Voor hem is het één grote creatieve speeltuin waar hij volop kan experimenteren met materialen en technieken.

Met 20 to watch presenteert Flanders DC twintig opkomende talenten, die hun eerste stappen hebben gezet in de design- of modewereld. Wij geloven dat ze het in de toekomst nog veel verder zullen schoppen.

Robbe Nelissen

Robbe Nelissen

Wie is Robbe Nelissen?

  • studeerde af als bouwkundig ingenieur en volgde later een goudsmidopleiding bij Syntra
  • deed een collab met het Belgische Botter 
  • zijn creaties worden gedragen door dj Zoey Hasselbank en supermodel Rose Bertram

Onze juwelen zijn bruut, maar zo zijn er zoveel. Wat ze anders maakt, is dat ze vrij technisch zijn op veel vlakken. We maken veel met de hand maar experimenteren ook met 3D of met nanocoatings. We mixen ook verschillende stijlen, zoals klassiek met hedendaags. Ik eer graag het klassieke en dat zie je ook aan onze ontwerpen. Een duidelijke visuele identiteit is alles in deze tijd. Wij creëren een vibe rond ons merk zodat mensen bij onze community willen horen.

© Sofie Coreynen

© Sofie Coreynen

We koppelen ook vaak het fysieke aan het digitale. Voor onze laatste pop-up hebben we 3D-objecten ontworpen die als display dienden voor de juwelen. Scans van mijn vrienden projecteerden we op digitale schermen en aan hun digitale bustes hingen we digitale juwelen in hetzelfde materiaal als de fysieke juwelen. Zelf heb ik niet die knowhow, maar ik heb gelukkig goede contacten die daarin ervaring hebben.

© Sofie Coreynen

© Sofie Coreynen

We willen meer evolueren naar een accessoire- of juwelenmerk in plaats van een goudsmidatelier waar we alleen maar dingen op maat maken. Daar ligt onze ambitie niet. Tenzij voor prestigeprojecten zoals de collab die we deden met het Belgische luxemerk Botter.

BOBBY x Botter © Jamie-Maree Shipton

BOBBY x Botter © Jamie-Maree Shipton

Een modemerk is meer dan alleen creatief zijn. Een beter evenwicht zou er zijn als iemand anders de zakelijke kant van mij overneemt. Het liefst zou ik ook een goudsmid in dienst nemen en me enkel focussen op het ontwerpen. Met juwelen heb je heel snel voldoening. Ik kan beginnen te modelleren, naar de gieter gaan en morgen heb ik al een stuk in het zilver.

BOBBY x Botter © Jamie-Maree Shipton

BOBBY x Botter © Jamie-Maree Shipton